HOME » ЗА НАС » НОВИНИ

НОВИНИ

На 03.06.2024 г. „БУЛМЕТАЛ” АД сключи АДБФП № BG-RRP-3.008-0077-C01 по Програмата за икономическа трансформация от Националния план за възстановяване и устойчивост, съфинансиран от Европейския съюз чрез NexGenerationEU.
Обща цел на проекта
е увеличаване на конкурентоспособността и развитие на потенциала за устойчив растеж на БУЛМЕТАЛ АД чрез инвестиции в кръгови решения за намаляване на ресурсния отпечатък от дейността на предприятието.

Булметал АД успешно инсталира съвместно с фирма „Соларен дом“ – АД нови батерии за съхранение на електроенергия, произведена от слънчеви панели с капацитет от 1 мегават. Това е първият съвместен проект на двете фирми в областта на съхранението на електрическа енергия, като се планира реализацията на още четири проекта с подобен характер.

На фона на забързаното и изключително натоварено работно ежедневие, Булметал АД се придържа стриктно към изискванията на Инспекцията по труда и започна провеждане на задължителните медицински прегледи на своите служители. Приблизително 430 работници ще бъдат прегледани в рамките на 4 дни, в продължение на 2 седмици. Идеята на упоменатите срокове, е здравната профилактика да не повлияе на административния работен процес и производството. Според позицията, която заемат, служителите ще бъдат прегледани от различни специалисти – УНГ, невролог, кардиолог, офталмолог, както и пулмолог за служителите в цеховете за лакиране на метални опаковки. За всички са предвидени лабораторни изследвания.

Това не се счита за задължение от ръководството, а за абсолютна необходимост за един спокоен и ползотворен работен процес. Профилактиката на здравето на служителите, особено във времена на недостиг на специалисти, е важно за запазването на човешкия ресурс и за едно безпроблемно функциониране на дружеството.