HOME » ЗА НАС » МЕТАЛНАТА ОПАКОВКА

РОЛЯТА НА МЕТАЛНАТА ОПАКОВКА

Металните опаковки се срещат навсякъде в съвременното ни ежедневие поради своята функционалност и универсално приемане от потребителите. Тяхната устойчивост, съчетана с изключителни характеристики, ги прави идеално решение предвид променящите се потребностите на обществото в 21-ви век.
Предимства на металните опаковки са:
* Запазва съдържанието безопасно за по-дълго време
* Предотвратява загубите на продукти
* Поддържат хранителни вещества чисти от примеси

* Удължен срок на годност
* Осигуряват защита срещу светлина, кислород и бактерии и са отлично решение за съвременния начин на живот.
* Допринасят продуктите да останат свежи до момента на консумиране
Металът продължава да има огромен потенциал за разработването на иновативни решения за опаковане.
Приложенията са неограничени, като се започне от допре познатите консервни кутии и се стигне до опаковки за дъвки, микровълнови готови ястия, за аерозоли и направи си сам (DIY) продукти.
Решенията се подобряват и усъвършенстват непрекъснато, за да се удовлетворят изискванията на клиентите и нуждите на потребителите.
Херметически затворени, металните опаковки допринасят за безопасно съхранение на храната и намаля загубите чрез запазване на продуктите и суровините в момента на прибиране на реколтата.
Кутията действа като истински склад за продължителен период от време, запазвайки добре ценните хранителни вещества. Металните опаковки, също така, осигуряват потенциално опасните товари да се транспортират и съхраняват безопасно и ефективно.
Днес, метал се използва за широка гама от продукти и опаковъчни решения, но дизайнерите продължават да търсят нови възможности, за да зарадват потребителите.
Металните опаковки идват в много форми, размери и украси за:
• Храна • Напитки • Лайфстайл и луксозни продукти • Лична хигиена • Домакински продукти • Направи си сам • Индустриални

УДОБСТВО

Удобството е водещ фактор в развитието на индустрията на пакетираните стоки Консервите са леки, надеждни и безопасни! Интелигентните опаковки носят на търговската марка конкурентно предимство.
Имат различни профили, които са ергономични, атрактивни и лесно се държат. Консервираните течности са херметически затворени, чисти, хигиенни и непропускливи. Лесното отваряне изпраща отварачката в историята.

Удобството остава основен двигател в развитието на индустрията на пакетираните потребителски стоки. Промените в семейните структури, гъвкави работни часове и пътуване, означава промяна на потребителските навици. С по-малките домакинства, все повече работещи жени и майки, и динамичния начин на живот, опаковането е постоянно развиваща се индустрия, която посреща тези променящи се нужди.
Металната опаковка отговаря на новите изисквания на потребителите, посредством лесно отваряне, възможността да се затвори отново вече отворена опаковка. Метални кутии, които могат да бъдат използвани в микровълнови фурни увеличават удобството при използването на метални опаковки за готови ястия.
Консервираните храни са безопасни за използване в продължение на много години. Те са идеално решение за ежедневна употреба или за бъдеща извънредна ситуация. Консервите не се нуждаят от охлаждане или замразяване. Те осигуряват пълна защита срещу светлина, кислород и тъй като са херметически затворени, запазват хранителните вещества. Също така, продуктите в тях са защитени от влага, прах, гризачи и други замърсители.

ЛОГИСТИКА

Консервите са с 35% по-леки от преди 20 години, но са ​​все така нечупливи.
Високоскоростното пълнене, до 1500 кутии в минута, спестява значително количеството енергия, в сравнение с други решения за опаковане.
Празните кутии могат да бъдат подредени до осем метра на височина, което прави пълноценно използването на складовите площи.

РЕЛЕФЕН ПЕЧАТ

Релефният печат позволява на производителите на метални опаковки да проектират нови дизайни.
Това е технология, която прави декорации или релефи с повдигнат профил (отвътре навън) или вдлъбнат профил (отвън навътре).
Предимството при вдлъбнатия профил е, че съществуващите външни размери се поддържат и не е необходимо да се правят промени при транспорта и пакетирането в палети.

Върху метала се печата графика за максимално визуално въздействие.
Снимки, графики, лога, предупреждаващи знаци, характеристики на марката и идентификацията могат да бъдат подобрени.

РЕЦИКЛИРАНЕ

Нарастващата загриженост за околната среда е довело до увеличен интерес от страна на потребителите към опаковъчните материали и тяхното рециклиране.
Металът е материал, позволяващ безкрайно, 100% -но рециклиране. Той е лидер в рециклирането, в резултат на което, значително намалява на вредното въздействие върху околната среда.След като металът се добие, неговото приложение може да варира, но постоянните характеристики на материала остават завинаги и дават възможност за безкрайна употреба в нови продукти и приложения.
Стоманата и алуминият са сред най-разпространените ресурси в света и тяхното рециклиране значително намалява на вредното въздействието върху околната среда.

Металът има най-доброто съотношение рециклиране/възстановяване спрямо всички ключови конкурентни опаковъчни материали и се подобрява всяка година:
*През 2010 г. са рециклирани 72% от стоманените и 64% за алуминиевите кутии в ЕС
*Металът може да бъдат рециклиран неограничен брой пъти без загуба на основните си свойства
*Събирането на метални опаковки за рециклиране е просто и икономично: кутиите се изтеглят лесно чрез всяка една от множеството системи за събиране, използвани в цяла Европа
*Рециклирането намалява консумацията на енергия и емисиите на CO2 значително

Прецизно проектираните характеристики на модела и дизайна позволиха олекотяване теглото на консервните опаковки с до 35% и подобри екологичните й характеристики. Намаляване на теглото ще продължи да бъде функция на метални опаковки и в идните години.